Cégünk a Termoplast Kkt. magyar tulajdonú, családi vállalkozás.

1983-ban alakult Termoplast Gmk. néven. A folyamatosan megújuló, technikai, technológiai és minőségi fejlesztések eredményeként, a Kkt. A kis műhelyből, közel 90 főt foglalkoztató vállalkozássá nőtte ki magát. Alapvető technológiánk a hőre lágyuló műanyagok feldolgozása fröccsöntéssel, valamint termék-összeszerelést, továbbá - engedélyek birtokában - nem veszélyes, műanyag hulladék újrahasznosítást, forgalmazást és kereskedelmet is végzünk.

Telephelyünk 5200 m² alapterületéből jelenleg 650 m² a termék-előállítást, 380 m² a szerelést, csomagolást, 200 m² az újrahasznosítást szolgálja. Alapanyag és késztermék raktározásunk - a szabadtéri tároló helyek nélkül - 1000 m² területen történik.

Termelésünket 3 műszakos munkarendben végezzük. Gépparkunk jelenleg 26 db ENGEL gyártmányú, oszlopnélküli – horizontális és vertikális - fröccsgép, 20-160 T záró-erő tartományban, melyek jellemzően 2011 utáni évjáratúak. Cseréjük és darabszámuk növelése - eredményes pályázatainknak is köszönhetően - folyamatosan történik. Rendelkezünk a termeléshez nélkülözhetetlen perifériákkal: robotok, szárítók, anyagfelszívók, mesterkeverék adagolók, stb. Gyártott alkatrészeinket – megrendelésre - saját jól felszerelt, pneumatikus rendszerekkel működtetett, 200 m² -es összeszerelő üzemünkben állítjuk össze.

Termékeink 20%-át általános, háztartási jellegű termékek teszik ki, jellemzően HDPE, PP alapanyagból. A további gyártott termékekhez PP, PA és a PBT töltetlen és töltött (pl. talkummal, üvegszállal) változatai, PC, PMMA, POM, PPS, üvegtöltésű PET stb. kerülnek felhasználásra.

Gyártmányaink minőségi megfelelőségét garantálja a stabil alap- és segédanyag beszállítók, termelő berendezéseink és az alkalmazott technológiák legmagasabb színvonala, gyártóeszközeink folyamatos karbantartása és nem utolsó sorban a bevezetett OFFICESITE vállalat,- és az ISO 9001:2015, az ISO 14001:2015 és az ISO 45001:2018 minőség és környezetirányítási szabványok alkalmazása.

A felsorolt folyamatok betartásának köszönhetően, megrendelőinket a megkívánt minőségben, határidőre tudjuk kiszolgálni.