Cégünk a Termoplast Kkt. magyar tulajdonú, családi vállalkozás.

1983–ban alakult Termoplast Gmk. néven és azóta folyamatosan fejlődve van jelen a műanyag fröccsöntés területén. A folyamatos megújuló, technikai, technológiai és minőségi fejlesztések eredményeként, fejlődésünk folyamatos és töretlen. Alapvető technológiánk a hőre lágyuló műanyagok feldolgozása fröccsöntéssel, valamint az alkatrészek összeszerelése. Végzünk még – engedélyek birtokában – nem veszélyes műanyag hulladék újrahasznosítást és kereskedelmet is.

Telephelyünk 5200 m² alapterületéből jelenleg 650 m² a termék-előállítást, 280 m² a raktározást, 240 m² a termékcsomagolást és újrahasznosítást szolgálja. 800 m² alapterületű könnyűszerkezetes raktárunk korszerű körülményeket tesz lehetővé termékeink átmeneti tárolására.

Termelésünket 3 műszakos munkarendben végezzük, A kezdeti "garázsműhely" 3-4 fős létszáma, mára 65 főre növekedett, és ami munkánk eredményességét tükrözi vissza – a gazdasági és technológiai növekedésen túl – az, hogy fluktuációnk minimális.

Gépparkunk jelenleg 25 db ENGEL gyártmányú, oszlopnélküli – horizontális és vertikális - fröccsgép, 20-160 T záró-erő tartományban, jellemzően 2011 utáni évjáratban, cseréjük és darabszámuk növelése – eredményes pályázatainknak is köszönhetően – folyamatosan történik. Rendelkezünk a termeléshez nélkülözhetetlen perifériákkal, um. szárítók, anyagfelszívók, mesterkeverék adagolók, stb.

Termékeink 20% át általános, háztartási vagy ott megjelenő jellegű termékek teszik ki jellemzően HDPE, PP alapanyagból. A további gyártott termékekhez PP, PA és a PBT töltetlen és töltött (pl. talkummal, üvegszállal) változatai, PC, PMMA, POM, PPS, TPE, üvegtöltésű PET stb.

Termékeink minőségi megfelelőségét, stabil alap- és segédanyag beszállítóink, termelő berendezéseink és alkalmazott technológiánk legmagasabb színvonala, gyártóeszközeink folyamatos karbantartása és nem utolsó sorban bevezetett minőség- környezet-, és MEBIR valamint Vállalat irányítási rendszereinknek köszönhetjük.

A felsorolt folyamatok betartásának köszönhetően, megrendelőinket a megkívánt minőségben, határidőre tudjuk kiszolgálni.